“PKB Agroekonomik” počeo sa izvozom semenske pšenice u Bugarsku

Bez autora
Oct 16 2011

Institut “PKB Agroekonomik” počeo je sa izvozom semena pšenice u Bugarsku. Prvi kamion sa semenskim sortama pšenice PKB “talas”, “vizeljka” i “ratarica” krenuo je 4. oktobra, a ostatak do 67 tona, koliko je ugovoreno, isporučeno je partneru iz Bugarske nedelju dana kasnije. Ovo je četvrto novo tržište posle Bosne i Hercegovine, Makedonije i Rumunije na koje Institut “PKB Agroekonomik” izvozi seme. Kako je istakao v.d. generalnog direktora PKB korporacije Rajko Mandić, na svim stranim tržištima beleži se rast prodaje iz godine u godinu, a uspeh Instituta “PKB Agroekonomik” pripisuje konzervativnoj politici razvoja novih sorti semenske pšenice i kukuruza, gde se posebno vodi računa o lokalnim specifičnostima poljoprivredne proizvodnje.

“PKB Agroekonomik” počeo sa izvozom semenske pšenice u BugarskuInstitut “PKB Agroekonomik” počeo je sa izvozom semena pšenice u Bugarsku.

Prvi kamion sa semenskim sortama pšenice PKB “talas”, “vizeljka” i “ratarica” krenuo je 4. oktobra, a ostatak do 67 tona, koliko je ugovoreno, isporučeno je partneru iz Bugarske nedelju dana kasnije.

Prema rečima v.d. generalnog direktora PKB korporacije Rajka Mandića,

Ovo je četvrto novo tržište posle Bosne i Hercegovine, Makedonije i Rumunije na koje Institut “PKB Agroekonomik” izvozi seme. 

Kako je istakao v.d. generalnog direktora PKB korporacije Rajko Mandić, na svim stranim tržištima beleži se rast prodaje iz godine u godinu, a uspeh Instituta “PKB Agroekonomik” pripisuje konzervativnoj politici razvoja novih sorti semenske pšenice i kukuruza, gde se posebno vodi računa o lokalnim specifičnostima poljoprivredne proizvodnje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik